21. Ročník mezinárodního mistrovství České Republiky "Gastro Junior Brno 2015 Bidvest Cup"

19.01.2015 21:32

Soutěž byla určena pro obory Kuchař-kuchařka, Cukrář-cukrářka a Číšník-servírka. V každé kategorii bylo 28 soutěžících.

Naši školu reprezentovala Adéla Zowadová z prvního ročníku v oboru Kuchař-kuchařka.

Kuchaři měli za úkol, připravit moderní pokrm ze surovin z tzv. Black Boxu. Soutěžící si dvacet minut před začátkem úkolu vylosoval jeden Black Box, ve kterém byly 4 suroviny. Hlavní surovina, plus tři další doplňkové suroviny. Z těchto surovin soutěžící musel sestavit recepturu i s technologickými postupy. Další suroviny pro přípravu pokrmů si soutěžící mohl vybrat z příručního skladu. Naše žákyně měla jako hlavní surovinu  Argentinskou hovězí svíčkovou pak kapustu, slaninu a červenou kapii. Adéla připravila recept „Steak z argentinské svíčkové doplněný o celerové placičky s restovanou kapustou a kapii a cibulovou omáčku“.

Po vytvoření receptu si soutěžící převzala suroviny a tím se jí začal odpočítávat čas na přípravu - 45 minut. Konečný pokrm Pak prezentovala a předala k degustaci porotě.

Soutěž byla hodně složitá, přesto se soutěžící úkolu zhostili velmi dobře, protože na rozdíl od minulých ročníků nebyl udělen žádný diplom za účast, ale pouze bronzové, stříbrné a zlaté pásmo. Adéla obhájila stříbrné pásmo z regionálního kola.

fotky